Madeleines

45 MIN
30 stuks
Madeleines

Het recept voor een klassieke Madeleine! Deze zachte cakejes zijn het lekkerst als ze lauw zijn.

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 110 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 citroen

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een kookpot en laat hem opnieuw afkoelen. Was de citroen goed en rasp de zeste.
  2. Klop de eieren en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng. Giet er nu de gesmolten boter bij en strooi er de citroenzeste bij. Meng het geheel nog eens goed en laat het nu 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  3. Giet het deeg in de madeleinevormpjes en vul ze voor twee derde. Bak ze 5 minuten in een oven op 220 °C en daarna nog eens 10 minuten op 180 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 50.62 kcal
Koolhydraten 6.19 g
waarvan suikers 3.43 g
Vet 2.46 g
waarvan verzadigd 1.44 g
Proteïnen 0.87 g
Vezels 0.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin