Madeira cake met komijn

70 MIN
8 porties
Madeira cake met komijn

Deze heerlijke klassieke madeira cake krijgt een verrassende twist met komijn en sinaasappelzeste. Lekker luchtig en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, geraspt
  • 170 g zelfrijzende bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 el melk
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g boter
  • 1 kl komijnzaad
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de boter met de suiker luchtig. Voor één per één de eieren toe en klop tot een beslag. Voeg dan de sinaasappelzeste, de bloem, de amandelpoeder, de melk, het komijnzaad en een snufje zout toe.
  3. Stort het beslag in een ingevette cakevorm en plaats in de oven.
  4. Bak de cake 45-50 minuten gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 324.39 kcal
Koolhydraten 33.99 g
waarvan suikers 18.27 g
Vet 18.36 g
waarvan verzadigd 9.21 g
Proteïnen 6.42 g
Vezels 1.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin