Macarons

60 MIN
20 stuks
Macarons

Het vraagt wat oefening om de perfecte macarons te maken, maar eens je het onder de knie hebt, zijn dit echt prachtige koekjes om mee uit te pakken!

Ingrediënten

  • 75 g amandelen, gemalen
  • voedingskleurstof, roze, groene, gele of lila kleurpasta
  • 150 g poedersuiker
  • 35 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Zeef de amandelen en poedersuiker boven een kom.
  3. Doe hierbij de eiwitten en zout en klop met de mixer tot een luchtige massa. Voeg de kristalsuiker beetje bij beetje toe en klop goed na elke schep. Blijf roerend tot het een stijf mengsel is.
  4. Voeg het kleurstof toe en meng tot een glad, gekleurd mengsel. Schep over in een spuitzak met een spuitmond van 1 centimeter en maak kleine rondjes van 5 centimeter diameter op een ovenplaat met bakpapier. Strijk ze glad met een vochtige vingertop en zorg dat er geen luchtbellen zijn. Laat 30 minuten rusten.
  5. Zet de macarons 10 minuten in het midden van de oven. Haal de macarons uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 61.97 kcal
Koolhydraten 9.66 g
waarvan suikers 9.37 g
Vet 1.96 g
waarvan verzadigd 0.14 g
Proteïnen 1.09 g
Vezels 0.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin