Macaroni met rode pesto, mozzarella en pangrattato

35 MIN
2 personen
Macaroni met rode pesto, mozzarella en pangrattato

Foodbagchef Sofie: "Met pesto kan je eindeloos variëren. Vandaag zet ik een rode variant op op tafel, met geroosterde rode paprika en de heerlijke Toma’Muse-trostomaatjes van Stoffels. Die zijn lekker zoet en kruidig van smaak tegelijk."

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 300 gr dieprode trostomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 10 gr basilicum
  • 25 gr panko
  • 200 gr macaroni
  • 25 gr Gran Moravia
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • snuifje chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 200°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de paprika in hapklare stukken. Hussel de paprika, tomaatjes en helft van de knoflook (ongepeld) in een ovenschaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven.
  3. Pangrattato: hak het basilicum fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en pers de rest van de knoflook erin. Fruit 1 min. op middelhoog vuur en voeg dan de panko toe. Roerbak kort, tot de panko begint te verkleuren. Schep uit de pan en roer het basilicum erdoor. Kruid royaal met zout en chilivlokken (optioneel) of zwarte peper.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  5. Pesto: controleer of de groenten gaar zijn. Mix, met een staafmixer of blender, de helft van de tomaatjes met de helft van de paprika, knoflook (gepeld), helft van de Gran Moravia, 1 el kookvocht per persoon en 1,5 el olijfolie per persoon, tot een lopende pesto. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Giet de pasta af en schep opnieuw in de pot. Meng de pesto, de rest van de groenten en eventueel een scheut kookvocht eronder.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes. Schep de pasta in een diep bord en werk af met enkele stukjes mozzarella, de rest van de Gran Moravia en de pangrattato. Smakelijk!
  8. TIP: Nog pesto over? Deze kan je nog 1-2 weken in de koelkast bewaren. Giet een dun laagje olijfolie erover om verkleuring te voorkomen en roer erdoor bij gebruik.