Macaroni met ham, cheddar-mosterd kaassaus en broccoli

30 MIN
2 personen
Macaroni met ham, cheddar-mosterd kaassaus en broccoli

Macaroni met kaas en ham is natuurlijk een echte klassieker. Maar we geven deze versie wat extra cachet met cheddarkaas, mosterd en broccoliroosjes. Werkelijk een zalige, hartverwarmende combinatie. Hier word je gegarandeerd blij van!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 200 g macaroni
  • 1 brikje lichte room
  • 80 g cheddarkaas
  • 150 g hamblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in roosjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni net niet gaar in 7 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe. Giet samen af.
  3. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg de room toe en meng er de helft van de cheddarkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Roer er de mosterd door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Doe de macaroni en de broccoli bij de saus en voeg de ham toe. Meng alles goed door elkaar.
  6. Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de cheddar. Zet de schaal een vijftal minuten onder de hete grill tot het een mooi korstje krijgt.
  7. Hak de peterselie fijn. Serveer de macaroni met de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1008.95 kcal
Koolhydraten 88.74 g
waarvan suikers 18.61 g
Vet 46.61 g
waarvan verzadigd 26.39 g
Proteïnen 53.72 g
Vezels 12.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin