Macaroni met geitenkaas en lentegroenten

20 MIN
2 personen
Macaroni met geitenkaas en lentegroenten

Macaroni met kaas en hesp is perfect comfortfood, maar niet zo gezond. Dan maken we liever deze lichte versie met geitenkaas en knapperige lentegroentjes.

Ingrediënten

  • 200 g macaroni
  • 100 g groene asperges
  • 100 g wortelen
  • 40 g parmezaan
  • 50 g paneermeel
  • 2 el maïszetmeel
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 g erwten
  • 100 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de ovengrill voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 8-10 minuten.
  2. Snij de harde uiteinden van de asperges, snij ze dan overlangs in 2 en dan telkens in 3 stukken. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes.
  3. Meng de geraspte parmezaan onder het paneermeel.
  4. Los het maïszetmeel op in een klein beetje water. Breng de melk aan de kook in een potje en voeg de opgeloste maizena toe als de melk kookt. Als de melk mooi gebonden is, voeg je de geitenkaas toe en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  5. Voeg de asperges, worteltjes en erwtjes de laatste 2 minuten toe aan de pasta en laat meekoken. Giet af en doe opnieuw in de kookpot. Meng de saus door de macaroni en schep dan over in een ovenschaal. Overstrooi met het paneermeel-parmezaanmengsel en zet nog 3 minuten onder de grill, tot het paneermeel mooi lichtbruin en krokant is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.51 kcal
Koolhydraten 109.22 g
waarvan suikers 11.92 g
Vet 19.19 g
waarvan verzadigd 10.28 g
Proteïnen 35.54 g
Vezels 7.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin