Macaroni met bloemkool, kaas en ham

35 MIN
4 personen
Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Een heerlijk bord comfort food, deze macaroni met bloemkool, een mengeling van twee kazen en reepjes ham. Heerlijk voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 50 g ham, in reepjes
  • 400 g macaroni
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 2 el bloem
  • 75 g cheddarkaas, geraspt
  • 50 g gruyère, geraspt
  • 500 ml halfvolle melk
  • 40 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Smelt de boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de cheddar door.
  5. Meng de pasta met de bloemkool en de hamsnippers en vul hiermee een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de gruyère.
  6. Zet de schaal 10-15 minuten in de oven zodat de macaroni een mooi korstje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.94 kcal
Koolhydraten 81.34 g
waarvan suikers 13.15 g
Vet 24.92 g
waarvan verzadigd 14.19 g
Proteïnen 31.52 g
Vezels 6.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin