Maaltijdsalade met scampi, appel en curry-yogonaise

20 MIN
2 personen
Maaltijdsalade met scampi, appel en curry-yogonaise

Appel, scampi en curry, het is een match made in heaven! We maken er een heerlijke maaltijdsalade mee. Met extra crunchy pijnboompitjes en een verrassende curry-yogonaise. Zo vol van smaak en toch zo gezond. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • ½ citroen
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ stick honing
  • 2 kl currypoeder
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 scampi's
  • 50 g gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de appel en snij in staafjes (julienne). Besprenkel met wat citroensap, pers de rest van de aangegeven hoeveelheid citroen in een kommetje. Halveer de komkommer in de lengte en snij in halve maantjes. Pers de knoflook.
  2. Doe de mayonaise en de aangegeven hoeveelheid yoghurt in een kom. Voeg het citroensap toe en meng goed. Voeg dan de honing, de helft van het currypoeder en peper en zout toe. Dit is de curry-yogonaise.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan tot ze mooi roze kleuren. Voeg de rest van het currypoeder toe.
  5. Schik de gemengde sla op de borden en leg er de appelstaafjes en plakjes komkommer op. Leg er de scampi's bovenop en bedruppel met de curry-yogonaise. Werk af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.42 kcal
Koolhydraten 24.52 g
waarvan suikers 18.2 g
Vet 27.32 g
waarvan verzadigd 3.67 g
Proteïnen 27.26 g
Vezels 4.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin