Luikse balletjes

25 MIN
4 personen
Luikse balletjes

Luikse gehaktballetjes krijgen een verrassend zoet smaakje mee dankzij de Luikse siroop en rozijntjes. Serveer met salade en/of gebakken aardappelen.

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g rozijnen
  • 4 sneetjes wit brood, zonder korst
  • 3 kl Luikse siroop
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 ml melk
  • 8 el water
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl tijm
  • 2 kl bonenkruid
  • nootmuskaat
  • peper

BEREIDING

  1. Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het met het gehakt, de sjalot, de eieren, de tijm en een flink snufje nootmuskaat.
  2. Rol balletjes van het gehakt en bak ze heel zachtjes goudbruin in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Fruit de ui in de resterende olijfolie. Doe er de siroop, de helft van de rozijnen, het bonenkruid en het water bij. Laat zachtjes verwarmen.
  4. Doe de balletjes bij de saus en laat nog even sudderen, overstrooi met de overige rozijnen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.13 kcal
Koolhydraten 40.18 g
waarvan suikers 22.7 g
Vet 37.32 g
waarvan verzadigd 12.65 g
Proteïnen 30.25 g
Vezels 3.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin