Loaded zoete aardappelnacho's met bloemkool, bonen en guacamole

35 MIN
2 personen
Loaded zoete aardappelnacho's met bloemkool, bonen en guacamole

Foodbagchef Sofie: "Deze zoete aardappelnacho’s zijn loaded met bonen, cheddar, chilipeper en guacamole. Lekker makkelijk op de bakplaat! Tip: snijd de groenten de dag ervoor en zet ze in de koelkast. Op de drukste dag van de week, doet enkel de oven het werk."

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 400 gr Belgische zoete aardappel
  • ½ limoen
  • 10 gr koriander
  • ½ groene chilipeper
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 1 avocado
  • 200 gr rode nierbonen
  • 50 gr geraspte cheddar
  • olijfolie
  • snuifje komijnpoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de zoete aardappel in schijfjes van 1 cm. Snijd de helft van de limoen in partjes (voor de afwerking) en hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper in fijne ringen.
  3. Hussel de bloemkool en zoete aardappel op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, de Mexicaanse mix, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder (optioneel), zout en zwarte peper. Zorg dat alles goed verdeeld ligt of neem een tweede bakplaat (zie tip). Rooster 20 min. in de oven.
  4. Guacamole: prak intussen de avocado met een vork of staafmixer. Breng op smaak met olijfolie, een kneepje limoensap van de overgebleven limoen, zout en zwarte peper.
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Schik de bonen (uitgelekt) erbij en verdeel de chilipeper en cheddar erover. Schuif de bakplaat opnieuw de oven in en rooster nog 8-10 min., tot de kaas gesmolten is.
  6. Werk de traybake af met enkele toefjes guacamole, een partje limoen en koriander. Smakelijk!
  7. TIP: Geef de groenten genoeg ruimte op de bakplaat. Als ze niet op elkaar liggen, kunnen ze hun vocht kwijt en kunnen ze beter roosteren.