Loaded Indiase zoete aardappel met linzen, broccoli en rode biet

40 MIN
2 personen
Loaded Indiase zoete aardappel met linzen, broccoli en rode biet

Foodbagchef Caroline: "Soms heb je zin in een grote portie kleurrijke groenten, toch? Ik maak er een kruidig, Indiaas groentefeest van. Maar maak je geen zorgen, dankzij de linzen heb je ook de nodige eiwitten binnen. Geniet ervan!"

Ingrediënten

  • 2 stuks zoete aardappel
  • 1 rode biet
  • 1 gele ui
  • 1 wortel
  • 20 gr gember
  • 100 gr groene linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kleine broccoli
  • 10 gr munt
  • 10 gr koriander
  • 125 gr (soja)yoghurt
  • 1 kl garam masala
  • olie
  • 1 kl currypoeder
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de zoete aardappel in de lengte (schillen hoeft niet) en leg met het snijvlak naar onder op de bakplaat. Schil de rode biet en snijd in smalle partjes, leg mee op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt.
  4. Verhit een scheutje olie in een pot op middelhoog vuur. Stoof de ui glazig. Voeg de wortel en gember toe en roerbak 3-4 min. Voeg vervolgens de linzen en het currypoeder toe en bak tot de aroma's vrijkomen. Blus met de kokosmelk en 100 ml water per persoon. Kruid met zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en laat 20-25 min. sudderen met een deksel op de pot. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip) en schik mee op de bakplaat met de zoete aardappel en rode biet. Besprenkel ook met wat olie en kruid met zout en zwarte peper. Zet nog 10 min. in de oven.
  6. Hak de helft van de munt en koriander fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de sojayoghurt en de witte wijnazijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Controleer of de groenten in de oven gaar zijn. Voeg de garam masala toe aan de linzencurry. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Pluk de blaadjes van de rest van de kruiden.
  8. Serveer de zoete aardappel met de linzencurry erover. Schik de rode biet en broccoli erbij. Schep wat kruidenyoghurt erover en werk af met de blaadjes verse kruiden. Smakelijk!
  9. Hoe lang je broccoli moet garen in de oven, hangt af van hoe groot je de roosjes snijdt. We houden van kleinere roosjes. Controleer of ze gaar zijn als je ze uit de oven haalt. Zo niet? Zet ze nog enkele minuten langer in de oven.