Loaded frietjes met kip en looksaus, tomaat, wortel en komkommer

30 MIN
2 personen
Loaded frietjes met kip en looksaus, tomaat, wortel en komkommer

Foodbagchef Caroline: "Als je naar de pitabar gaat, heb je keuze tussen een broodje of een pitaschotel. Wel, dit is mijn voedzamere thuisversie van de schotel. Met ovenfrietjes, kruidige kippenreepjes en veel kleurrijke groenten. En knoflookmayo natuurlijk!"

Ingrediënten

  • 500 gr voorgesneden frieten
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 2 kipfilets
  • 75 gr knoflookmayonaise
  • 50 gr gemengde sla
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 el maïszetmeel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spreid de frietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en paprikapoeder (optioneel). Schuif 25-30 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Wij hebben deze frietjes uitvoerig in de oven getest, maar je kan ze ook krokant bakken in de friteuse of AirFryer, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht. Bestrooi vervolgens met wat zout.
  3. Rasp de wortel met een grove rasp of trek in slierten met een juliennesnijder (schillen hoeft niet). Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.
  4. Meng de shoarmakruiden met het maïszetmeel (zie tip). Snijd de kip in reepjes en wentel door het maïszetmeel.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kippenreepjes toe en bak 6-8 min., tot ze gaar en krokant zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Serveersuggestie: schik de frietjes op een grote schaal en schep daarop de kippenreepjes met de ui, komkommer, tomaat, wortel en sla. Lepel de knoflookmayonaise erover. Of serveer alle componenten apart op een bord. Smakelijk!
  7. TIP: Optioneel: het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kip een lekker krokant korstje krijgt. Je kan het ook weglaten en de kippenreepjes enkel kruiden met de shoarmakruiden.