Linzenstoofpotje met wortel, selder, abrikoos en gegrilde kip

25 MIN
2 personen
Linzenstoofpotje met wortel, selder, abrikoos en gegrilde kip

Vandaag maken we een bijzonder en verrassend gerecht: een Marokkaans geïnspireerd linzenstoofpotje met groentjes en abrikoos met daarbij gegrilde kip en zure room. Origineel, lekker en ook nog eens koolhydraatarm. Gezond genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 blik groene lins
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ potje zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne boogjes. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Giet de linzen af en spoel met water. Laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de wortel, selder en abrikozen toe. Laat 5 minuten stoven.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, leg ze tussen plastiekfolie en sla plat met een stevig voorwerp (zoals een deegroller of de onderkant van een kookpot). Meng de rest van de olijfolie met de kipkruiden en een snufje peper. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie.
  4. Voeg de linzen en per persoon 125 milliliter water toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  5. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Roer de ras el hanout door de linzen. Kruid met peper en zout.
  7. Snij de gegrilde kip in reepjes. Schep het linzenstoofpotje in diepe borden en schik er de gegrilde kipfilets bij. Werk af met een schepje zure room en de fijngehakte bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 624.26 kcal
Koolhydraten 43.04 g
waarvan suikers 25.16 g
Vet 27.36 g
waarvan verzadigd 8.83 g
Proteïnen 44.71 g
Vezels 14.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin