Linzensalade, Griekse stijl

20 MIN
2 personen
Linzensalade, Griekse stijl

Hou je van Griekse salade, maar ben je op zoek naar een lekker vullende en toch gezonde versie als avondmaal? Wij hebben een heerlijke suggestie voor jou, met groene linzen en plakjes gebakken courgette. En uiteraard mag feta ook niet ontbreken! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 blik groene lins
  • 1 courgette
  • 125 g kerstomaten
  • ½ citroen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 25 g rucola
  • 150 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng water aan de kook. Pel en snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  2. Giet de linzen af, spoel en laat uitlekken. Snij de courgette in plakjes. Halveer de kerstomaten.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap en de gedroogde oregano. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de helft van de olijfolie en bak de plakjes courgette aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en voeg de uitgelekte linzen toe. Roerbak 1 minuut, zodat de linzen lauw zijn. Doe in een kom en meng er de dressing door.
  6. Meng er nu ook voorzichtig de plakjes gebakken courgette, kerstomaatjes, rucola en uitgelekte rode ui door. Verkruimel de feta boven de kom. Kruid met peper en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 589.07 kcal
Koolhydraten 34.18 g
waarvan suikers 19.29 g
Vet 39.57 g
waarvan verzadigd 14.64 g
Proteïnen 20.25 g
Vezels 11.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin