Linguine met venkel, gerookte zalm en een citroensausje

20 MIN
2 personen
Linguine met venkel, gerookte zalm en een citroensausje

Gerookte zalm, dille en venkel, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een eenvoudige en snelle pasta mee, met een zalig citroensausje erbij. Fris, gemakkelijk en klaar in 20 minuten, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  2. Snij de harde kern weg uit de venkel en snij dan in fijne plakken. Pers de knoflook en snij de ui in halve ringen. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snij de dille fijn. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de venkel en per persoon 1 eetlepel kookvocht van de pasta toe en stoof 5 minuten. Voeg dan de room, het sap en de zeste van de citroen toe. Kruid met peper en zout.
  4. Roer de gekookte linguine door de saus met de venkel. Voeg ook de fijngesneden dille toe. Serveer de pasta met de reepjes gerookte zalm erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.08 kcal
Koolhydraten 84.87 g
waarvan suikers 12.56 g
Vet 28.7 g
waarvan verzadigd 9.78 g
Proteïnen 28.7 g
Vezels 8.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin