Linguine met spinaziepesto en zalm

20 MIN
2 personen
Linguine met spinaziepesto en zalm

Een heerlijk eenvoudige pasta, met massa's smaak en goede voedingsstoffen! Een originele spinaziepesto met amandelen met daarbij gebakken zalm, in combinatie met linguine pasta. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 zalmfilet
  • 30 g amandelen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  2. Hak de helft van de spinazie grof. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Kruid de zalmfilets met peper en zout.
  3. Verhit een antikleefpan en voeg de amandelen toe. Wanneer ze lichtjes beginnen te kleuren, schep je ze uit de pan.
  4. Doe de grofgehakte spinazie, geroosterde amandelen, knoflook, citroenzeste en -sap, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel van het kookvocht van de pasta en peper en zout in een keukenrobot en mix fijn tot een pesto. Je kan dit ook met een staafmixer doen.
  5. Verhit de olijfolie in de pan en bak de zalmfilets 4 minuten aan elke kant.
  6. Giet de pasta af en roer er meteen de rest van de spinazieblaadjes en de spinaziepesto door. Kruid bij met peper en zout. Breek de gebakken zalmfilets in stukjes met een vork en schep de zalm ook voorzichtig door de pasta. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.9 kcal
Koolhydraten 71.25 g
waarvan suikers 5.78 g
Vet 55.62 g
waarvan verzadigd 9.16 g
Proteïnen 47.48 g
Vezels 7.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin