Linguine met spinazie in roomsaus en gebakken spekjes

15 MIN
2 personen
Linguine met spinazie in roomsaus en gebakken spekjes

Een gerecht waar géén kuis- of snijwerk aan is? Wij hebben het voor jou gevonden! Een heerlijke eenvoudige pastaschotel met de klassieke combinatie van spinazie in roomsaus met daarbij heerlijk krokant gebakken spekjes. Dit kan iedereen in 15 minuten op tafel zetten!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g spinazie
  • ½ potje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot met deksel, een vergiet en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verhit de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze 5 minuten tot ze krokant zijn. Schep uit de pan.
  4. Voeg de spinazie toe in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Roer er de lichte room, de parmezaan, peper, zout en nootmuskaat door. Voeg de pasta en eventueel wat kookvocht toe voor een mooie vloeiende saus, meng en verdeel over de borden. Strooi er de gebakken spekjes over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 938.41 kcal
Koolhydraten 70.93 g
waarvan suikers 7.06 g
Vet 47.33 g
waarvan verzadigd 38.36 g
Proteïnen 36.59 g
Vezels 5.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin