Linguine met scampi, spinazie en citroen-knoflook botersaus

15 MIN
2 personen
Linguine met scampi, spinazie en citroen-knoflook botersaus

Een heerlijke eenvoudige pasta, zoals de Italianen 'm maken! Heerlijke zuiderse smaken, met gebakken scampi's, spinazie en een zalige citroen-knoflook botersaus. Hier ga je toch van watertanden? Serveer met een fris glaasje witte wijn en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 20 scampi's
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten.
  3. Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de scampi's toe. Kruid met peper en zout. Bak 3 minuten tot de scampi's roze kleuren.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pasta, roer goed om en laat nog kort opkoken. Giet de pasta en spinazie af en doe ze dan terug in de kookpot.
  5. Voeg de scampi's bij de linguine met spinazie en voeg ook de boter, het citroensap en de citroenzeste toe. Roer goed om tot de boter gesmolten is. Kruid bij met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.55 kcal
Koolhydraten 76.83 g
waarvan suikers 10.35 g
Vet 27.4 g
waarvan verzadigd 11.64 g
Proteïnen 38.55 g
Vezels 7.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin