Linguine met scampi's en spinazie

15 MIN
2 personen
Linguine met scampi's en spinazie

Een heerlijke snelle pasta met scampi's waar je bovendien maar heel weinig snijwerk aan hebt. Handig toch? Deze linguine met scampi's en spinazie in een lichte tomatensaus zet je in 15 minuten op tafel. Een echte 'crowd pleaser'! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • ½ visbouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 20 scampi's
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
  2. Neem per persoon 100 milliliter heet water en los er de visbouillon in op. Giet de rest van het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten. Voeg dan de spinazie toe, roer goed om en laat nog 1 minuut koken. Giet de pasta en spinazie af.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de visbouillon toe. Roer goed om en laat 4 minuten pruttelen.
  4. Kruid de scampi's met peper en zout en voeg ze toe aan de saus. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg de linguine en spinazie bij de scampi's. Meng goed door elkaar, kruid met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.14 kcal
Koolhydraten 77.19 g
waarvan suikers 10.57 g
Vet 12.65 g
waarvan verzadigd 1.93 g
Proteïnen 42.78 g
Vezels 7.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin