Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

20 MIN
2 personen
Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

Scampi's, zongedroogde tomaten, chilipepers,... Krijg je al honger? Deze pastaschotel brengt je helemaal in Zuiderse sferen! Gemakkelijk, snel klaar en bomvol smaak. Dit gerecht doet (terug)denken aan zomerse avonden, zeker als je het serveert met een glaasje rosé wijn erbij!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • ½ rode chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 16 scampi's
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en de chilipeper in ringetjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en zongedroogde tomaten aan.
  4. Voeg de chilipeper toe (voeg minder of geen toe als je niet van pittig houdt) en kruid met peper en zout. Draai het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes garen.
  5. Voeg dan het blik tomatenblokjes en de suiker toe en laat de saus verder garen voor 10 minuten.
  6. Voeg de scampi's toe aan de saus en laat ze garen. De scampi's zijn gaar als ze mooi roze zijn. Voeg dan de gekookte linguine en de peterselie toe aan de saus, meng goed en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.74 kcal
Koolhydraten 86.05 g
waarvan suikers 16.22 g
Vet 14.23 g
waarvan verzadigd 2.08 g
Proteïnen 38.43 g
Vezels 9.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin