Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

30 MIN
2 personen
Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

Scampi's, zongedroogde tomaten, chilipepers,... Krijg je al honger? Deze pastaschotel brengt je helemaal in Zuiderse sferen!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g peterselie
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g scampi's
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en de chilipeper in ringetjes. Pel de scampi's en snij overlangs in 2, verwijder het darmkanaal.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en zongedroogde tomaten aan.
  4. Voeg de chilipeper toe en kruid met peper en zout. Draai het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes garen.
  5. Voeg dan het blik tomatenblokjes en 1 koffielepel suiker toe en laat de saus verder garen voor 10 minuten.
  6. Voeg de scampi's toe aan de saus en laat ze garen. De saus is klaar als de scampi's mooi roze zijn. Voeg dan de gekookte linguine en de peterselie toe aan de saus, meng goed en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 599.94 kcal
Koolhydraten 83.67 g
waarvan suikers 13.53 g
Vet 12.23 g
waarvan verzadigd 1.85 g
Proteïnen 34.61 g
Vezels 7.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin