Linguine met pompoensaus en kruidige gehaktballetjes

30 MIN
2 personen
Linguine met pompoensaus en kruidige gehaktballetjes

Breng de herfst in huis met deze originele pasta met een heerlijke pompoensaus en gehaktballetjes die gemaakt worden van het kruidige vlees van braadworsten. Klaar in een half uurtje en een gegarandeerd succesrecept bij het hele gezin!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 braadworsten
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze kort en schep uit de pan.
  5. Knijp het gehakt uit de braadworsten. Vorm er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  6. Meng de linguine met de pompoensaus en schep er de gebakken gehaktballetjes door. Serveer en werk af met de fijngesneden bladpeterselie en de pompoenpitten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1045.8 kcal
Koolhydraten 93.53 g
waarvan suikers 15.85 g
Vet 51.67 g
waarvan verzadigd 13.52 g
Proteïnen 48.21 g
Vezels 8.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin