Linguine met geroosterde pompoen, feta en salie

40 MIN
2 personen
Linguine met geroosterde pompoen, feta en salie

Linguine met daarbij blokjes geroosterde pompoen en zijn beste vriendje salie erbij. Deze heerlijke pasta wordt afgewerkt met pompoenpitten en feta. Smakelijk!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie
  • 200 g linguine
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g pompoenpitten
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Pers de knoflook. Snij de salieblaadjes in reepjes.
  3. Meng de pompoen met de knoflook in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout, bestrooi met de salie. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  5. Pers het citroensap en meng met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
  6. Meng de pasta en de pompoenblokjes met de pompoenpitten en peterselie. Lepel er de vinaigrette over, schep om en serveer met de verkruimelde feta erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 855.43 kcal
Koolhydraten 91.35 g
waarvan suikers 10.93 g
Vet 40.63 g
waarvan verzadigd 12.07 g
Proteïnen 28.17 g
Vezels 7.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin