Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

45 MIN
2 personen
Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke pastaschotel met een smaakvolle tomatensaus en lekkere gehaktballetjes. Ideaal voor op een doordeweekse avond.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g parmezaan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Pel de ui en snipper fijn. Hak de basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  3. Vorm ongeveer 10 gehaktballetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Voeg de rest van de olijfolie toe in dezelfde pan en voeg de overige knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  5. Schep de tomatenblokjes met de helft van de basilicum, de gedroogde oregano en wat zout in de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Voeg de overige basilicum toe en roer nog eens goed om. Kruid bij met peper en zout. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met de resterende parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1055.33 kcal
Koolhydraten 83.26 g
waarvan suikers 11.58 g
Vet 55.92 g
waarvan verzadigd 19 g
Proteïnen 51.99 g
Vezels 8.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin