Linguine met aubergines en mozzarella

15 MIN
4 personen
Linguine met aubergines en mozzarella

Deze supereenvoudige linguine met aubergines, mozzarella en pijnboompitten kan je in één pan klaarmaken. Snel, vegetarisch en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el kappertjes
  • 1 el pijnboompit, geroosterd
  • 200 g mozzarella, in stukjes
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 300 ml water
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de linguine, aubergine, knoflook, kappertjes, balsamicoazijn, zout en peper toe. Vul aan met het water en laat sudderen tot de pasta gaar is.
  2. Voeg op het einde de mozzarella, pijnboompitjes en basilicum toe. Roer goed om, laat even mee warmen en verdeel over vier borden. Werk af met parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 643.72 kcal
Koolhydraten 74.52 g
waarvan suikers 6.12 g
Vet 23.82 g
waarvan verzadigd 8.9 g
Proteïnen 29.85 g
Vezels 5.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin