Linguine carbonara met pancetta en bieslook

20 MIN
2 personen

Pasta carbonara, een echte classic die we eigenlijk te weinig eten, toch? Een ode aan de Italiaanse keuken met crispy pancetta en heerlijk zoute pecorinokaas.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bieslook
  • 150 g pancetta
  • 2 eieren
  • 40 g pecorino
  • 40 ml room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Pers de knoflook. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Snij de pancetta in reepjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de pancetta krokant in enkele minuten.
  4. Verlaag het vuur zodra de pancetta krokant is. Voeg de knoflook toe en roerbak een minuutje verder.
  5. Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Voeg de pecorino, de room, de helft van de bieslook, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Giet de linguine af en voeg bij de pancetta. Draai het vuur lager. Voeg dan het eiermengsel toe en roer een minuutje om, zodat de saus wat indikt. Kruid bij met peper en zout.
  7. Verdeel de pasta carbonara over de borden en werk af met flink wat peper en de overige bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 957.08 kcal
Koolhydraten 70.39 g
waarvan suikers 5.94 g
Vet 56.87 g
waarvan verzadigd 20.77 g
Proteïnen 40.09 g
Vezels 3.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin