Pasta carbonara, een echte classic die we eigenlijk te weinig eten, toch? Een ode aan de Italiaanse keuken met crispy pancetta en heerlijk zoute pecorinokaas.
Ingrediënten
200 g linguine
2 teentjes knoflook
10 g bieslook
100 g pancetta
2 bio-eieren
30 g parmezaan
1 brikje lichte room
1 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
Pers de knoflook. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Snij de pancetta in reepjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de pancetta krokant.
Verlaag het vuur zodra de pancetta krokant is. Voeg de knoflook toe en roerbak een minuutje verder.
Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig in dit recept. Voeg de parmezaan, de room, de helft van de bieslook, peper en zout toe. Meng goed.
Giet de linguine af en voeg bij de pancetta. Draai het vuur lager. Voeg dan het eiermengsel toe en roer een minuutje om, zodat de saus wat indikt. Kruid eventueel bij met zout.
Verdeel de pasta carbonara over de borden en werk af met flink wat peper en de rest van de bieslook.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.