Linguine cacio e pepe met rucola, citroen en gedroogde parmaham

15 MIN
2 personen
Linguine cacio e pepe met rucola, citroen en gedroogde parmaham

Pasta cacio e pepe is een heel eenvoudig maar zalig lekker Italiaans pastagerecht, met een botersausje met parmezaan en lekker veel zwarte peper. We 'pimpen' de klassieke versie met wat extra groenten -rucola- en werken af met een zalig krokante topping van gedroogde parmaham.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 100 g parmaham
  • ½ citroen
  • 45 g parmezaan
  • 50 g rucola
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de grill van de oven voor op 200 °C. Kook water in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, vergiet, rasp en een pannetje klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes parmaham. Zet 2-3 minuten onder de grill, totdat de parmaham mooi krokant is. Breek in stukjes.
  4. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Smelt de boter in het pannetje. Wanneer de boter gesmolten is, roer je er de parmezaan en citroenzeste door. Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Kruid royaal met zwarte peper en zout.
  5. Meng de botersaus door de linguine. Schep er voorzichtig de rucola door. Serveer en werk af met stukjes gedroogde parmaham.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.75 kcal
Koolhydraten 69.55 g
waarvan suikers 5.5 g
Vet 30.64 g
waarvan verzadigd 16.67 g
Proteïnen 33.8 g
Vezels 4.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin