Limoncello sorbet

130 MIN
4 personen
Limoncello sorbet

Een heerlijk frisse sorbet op basis van de schil van citroen (bij voorkeur Italiaanse Sorrento-citroenen) en Limoncello.

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 480 ml water
  • 2 citroen, bij voorkeur Sorrento citroenen
  • 120 ml citroensap, vers
  • 120 ml limoncello
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Doe het water en de suiker in een sauspannetje. Warm op en laat de suiker volledig oplossen. Laat nog 5 minuten inkoken totdat je een siroop hebt.
  2. Doe de suikersiroop in een kom, en doe er de schil van de citroenen, het citroensap, een heel klein snuifje zout en de limoncello bij. Laat minstens 2 uur tot 1 nacht afkoelen in de ijskast.
  3. Giet het mengsel in een sorbetière en draai de sorbet af. Serveer meteen of plaats in de vriezer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 386.1 kcal
Koolhydraten 88.09 g
waarvan suikers 84.83 g
Vet 0.15 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.19 g
Vezels 0.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin