Lichtere tiramisu met ricotta

20 MIN
6 personen
Lichtere tiramisu met ricotta

Tiramisu! Het favoriete dessert van velen, maar zoals je weet ook wel echt een bommetje. We vervingen de zware mascarpone door de veel lichtere kaas ricotta, en het resultaat is verrassend lekker. Vooral als je de tiramisu een nachtje laat opstijven in de koeling. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr ricotta
  • 2 el amaretto
  • 100 ml koffie
  • 1 pak Boudoirkoekjes
  • 2 el cacaopoeder, ongezoet

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Splits de eieren. Klop de eidooier met de suiker op tot een luchtige, bleke massa. Meng de ricotta en vanillesuiker erdoor.
  2. Klop het eiwit op en spatel onder het ricottamengsel.
  3. Meng de koffie met de amaretto.
  4. Neem een schaal. Dip telkens een Boudoirkoekje kort in het koffie-amarettomengsel en schik op de bodem van de schaal. Schep hierbovenop de helft van het ricottamengsel. Herhaal met de rest van de koekjes en ricotta. Zet minstens 2 uur, maar bij voorkeur een nacht in de koeling.
  5. Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder, hiervoor gebruik je best een zeefje. Smakelijk!