Lichte chicken nuggets met snelle barbecuesaus en coleslaw

25 MIN
2 personen
Lichte chicken nuggets met snelle barbecuesaus en coleslaw

Een typische Amerikaanse maaltijd in een gezonde versie! De chicken nuggets krijgen een krokant amandeljasje en worden gebakken in de oven. Ondertussen maak je coleslaw en een verrassende eenvoudige barbecue saus om de chicken nuggets in te dippen. Dat wordt (gezond!) smullen!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 90 g amandelpoeder
  • 2 wortelen
  • 200 g wittekool, in reepjes
  • 30 g rozijnen
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 2 el boter
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij elke kipfilet dwars in 5-6 stukken, zodat je brede plakjes van 1 cm dikte hebt. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en roer los. Doe ook het amandelpoeder in een apart kommetje. Kruid de kippenplakjes met peper en zout.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de kippenplakjes eerst door het losgeklopte ei en dan door het amandelpoeder. Schik ze naast elkaar op de bakplaat. Smelt de boter in een steelpannetje (of microgolfoven) en druppel de helft van de boter over de chicken nuggets.
  3. Zet de bakplaat 18 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de chicken nuggets halfweg om.
  4. Schil de wortelen en rasp ze. Meng de wittekool, rozijnen, wortel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  5. Doe de rest van de gesmolten boter met de ketchup, de balsamico, een snufje van het gerookte paprikapoeder, per persoon 2 eetlepels water, peper en zout in een steelpannetje. Warm op en meng tot een egale saus. Voeg naar smaak nog gerookt paprikapoeder toe.
  6. Serveer de chicken nuggets met de barbecuesaus en de coleslaw.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 904.68 kcal
Koolhydraten 40.97 g
waarvan suikers 28.68 g
Vet 60.74 g
waarvan verzadigd 15.18 g
Proteïnen 50.67 g
Vezels 13.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin