Lentestoemp

30 MIN
4 personen
Lentestoemp

Een stoemp vol lente-frisse groenten, zoals veldsla en knapperige tuinbonen, met daarbij krokant gebakken reepjes ham. Perfect bij die eerste zonnestralen!

Ingrediënten

  • 250 g ham, in reepjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 300 g tuinbonen
  • 75 g veldsla
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 ml melk
  • klontje boter
  • 1 kl gedroogde tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Stoof de ui samen met de tuinbonen en tijm in een klontje boter. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten afgedekt garen.
  3. Bak ondertussen in een andere pan de hamreepjes krokant in boter.
  4. Giet de aardappelen af en pureer ze. Schenk er de warme melk bij zodat het een smeuïge puree wordt. Roer er voorzichtig de tuinbonen en veldsla door. Kruid af met peper en zout.
  5. Verdeel de puree over diepe borden en leg er de gebakken ham op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 436.84 kcal
Koolhydraten 53.59 g
waarvan suikers 4.22 g
Vet 12.93 g
waarvan verzadigd 5.84 g
Proteïnen 20.97 g
Vezels 12.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin