Lentestamppot met vegan chipolata, Romeinse sla en gebakken radijsjes

30 MIN
2 personen
Lentestamppot met vegan chipolata, Romeinse sla en gebakken radijsjes

Foodbagchef Sofie: "Een lentestamppot voor Pasen met Romeinse sla, bieslook en gebakken radijsjes. Ik serveer de Greenway chipolata erbij, nieuw in ons gamma en een echte Vlaamse klassieker die in de smaak valt bij jong en oud."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 Romeinse sla
  • 1 bussel radijsjes
  • 10 gr bieslook
  • 80 gr roomkaas
  • 160 gr vegan chipolata
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Snijd intussen de Romeinse sla in reepjes. Halveer de radijzen.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de Romeinse sla 2-3 min. op zacht vuur. Schep uit de pan.
  4. Stamppot: hak de bieslook fijn. Giet de aardappel af en stamp, samen met de melk en roomkaas, tot een smeuïge puree. Schep de Romeinse sla en bieslook eronder (houd wat apart voor de afwerking). Kruid met flink wat nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm.
  5. Gebakken radijsjes: smelt een klont boter in de pan van de Romeinse sla. Roerbak de radijzen 1-2 min. Blus met 25 ml water per persoon en laat stoven, tot het vocht verdwenen is en de radijzen gaar zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een tweede pan en bak de chipolata rondom goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de lentestamppot met de gebakken radijsjes en de chipolata. Werk af me de rest van de Romeinse sla en bieslook. Smakelijk!
  8. TIP: Zin in een oerklassieke stamppot? Snijd de chipolata dan in stukjes en schep mee onder de puree!