Lenterolletjes met tofu en groenten

20 MIN
2 personen
Lenterolletjes met tofu en groenten

Deze Vietnamese lenterolletjes met tofu en groenten worden niet gefrituurd, en zijn daarom superfris en erg gezond. Een zalige en vegetarische lunch!

Ingrediënten

  • 40 g tofu, in julienne
  • 2 el vermicelli, soja
  • 10 rijstvellen
  • 1 wortel, in julienne
  • 1 prei, in julienne
  • 4 Parijse champignons, in julienne
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 10 blaadjes sla
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 2 kl sesamzaad, geroosterd
  • 2 el olie, plantaardige
  • 10 takjes koriander
  • 10 blaadjes munt
  • ½ kl zeezout
  • Sojadipsaus

  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd, groen
  • 1 kl gember, geraspt, vers
  • 2 el limoensap
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  2. Bak de tofu goudbruin in 1 eetlepel olie.
  3. Verhit de resterende olie in een pan en bak hierin de ui, prei en wortel. Roer om en doe er de champignons bij. Laat afgedekt stoven tot de groenten gaar zijn.
  4. Doe de sojavermicelli, tofu en lente-ui bij de groenten en kruid met zeezout. Haal van het vuur, maar hou warm
  5. Dompel de rijstvellen één voor één kort onder in heet water tot ze zacht zijn. Leg ze op een vochtige handdoek.
  6. Verdeel de sla, koriander en munt over de rijstvellen en leg hierop wat van de gebakken tofu-mengeling. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en rol op
  7. Voeg 1 koffielepel fijngehakt citroengras toe aan de sojadipsaus en serveer bij de lenterolletjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.74 kcal
Koolhydraten 125.52 g
waarvan suikers 32.91 g
Vet 21 g
waarvan verzadigd 3.27 g
Proteïnen 20.85 g
Vezels 14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin