Lente-salade met spekjes en rabarberdressing

20 MIN
4 personen
Lente-salade met spekjes en rabarberdressing

Voel de lentekriebels met een originele en frisse salade met krokant gebakken spekjes, aardbeien, pecannoten en een friszure dressing op basis van rabarber.

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 4 stengels rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 200 g gemengde sla
  • 100 g pecannoten
  • 100 ml water
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el maanzaad
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 kl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en snij de rabarber in blokjes. Doe de rabarber samen met het water in een kookpotje en kook de rabarber gaar in 15 minuten.
  2. Doe de gekookte rabarber, samen met het kookvocht, de ahornsiroop, rodewijnazijn, de mosterd, de extra vierge olijfolie en een snufje peper en zout in een blender en mix tot een dressing. Roer er dan de maanzaadjes door.
  3. Snij de aardbeien in kwartjes. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan. Hak de pecannoten grof.
  4. Verdeel de gemengde sla over borden. Verdeel er de aardbeien, gebakken spekblokjes en pecannoten over. Besprenkel met de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 592.55 kcal
Koolhydraten 18.4 g
waarvan suikers 14.1 g
Vet 45.78 g
waarvan verzadigd 21.5 g
Proteïnen 13.23 g
Vezels 5.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin