Lemon chicken pasta met knolselder en spinazie

35 MIN
2 personen
Lemon chicken pasta met knolselder en spinazie

Foodbagchef Caroline: "Wie vaak op Pinterest vertoeft, is dit gerecht vast al eens tegengekomen. Ik testte het uit, en het moet gezegd: heerlijke combinatie! Ik voeg nog extra blokjes knolselder toe, die zijn helemaal in het seizoen nu."

Ingrediënten

  • 400 gr knolselder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets met vel
  • 200 ml (kook)room
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 100 gr spinazie
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  2. Schil de knolselder en snijd in blokjes van 1,5 cm. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de knolselder gaar is. Schep halverwege om.
  3. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil. Snijd de citroen in partjes.
  4. Smelt een klontje boter in een stoofpot of grote pan. Kruid de kipfilet met zout, zwarte peper en de Italiaanse kruiden (optioneel) en bak 4-5 min. per kant op middelhoog vuur, begin met de velkant (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, die gaart straks verder in de saus). Schep uit de stoofpot.
  5. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  6. Voeg de sjalot en knoflook toe aan de stoofpot van de kip en stoof 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de room toe en verkruimel de bouillon erbij. Breng de saus aan de kook. Schik de kipfilet met velkant naar boven erin en laat 5 min. pruttelen.
  7. Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Schik de spinazie in een vergiet (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking). Giet de pasta af over de spinazie, zo gaart die alvast. Meng de pasta en spinazie in de pot van de pasta en kruid met zout en zwarte peper.
  8. Roer de citroenzeste door de roomsaus. Proef en breng verder op smaak met een flinke kneep citroensap, zout en veel zwarte peper. Schep ook de geroosterde knolselderblokjes door de saus.
  9. Draai de tagliatelle met spinazie op een bord en serveer met de kip in citroen-roomsaus. Werk af met de overige spinazieblaadjes en een citroenpartje. Smakelijk!
  10. TIP: Geen goesting om je oven aan te zetten? Je kan de knolselderblokjes (zie stap 3) ook in een aparte pan bakken. Bak ze 15 min. rondom in boter op middelhoog vuur.