Lauwe salade van spruitjes, peer en roquefort

20 MIN
4 personen
Lauwe salade van spruitjes, peer en roquefort

Een lauwwarme salade, dat kan zo smaken. De warme spruitjes zorgen ervoor dat de roquefort blokjes lichtjes gaan smelten. Afwerken doen we met een pittige dressing op basis van mosterd. Goed afkruiden met peper en zout en een kneep van de honingfles daarbij. Het eten is gereed!

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 300 g spruiten
  • 45 g gedroogde veenbessen
  • 200 g roquefort
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl honing
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kuis en snij de spruitjes in fijne reepjes. Doe de gedroogde veenbessen in een kommetje en schenk er kokend water over. Laat 5 minuten weken en giet af. Snij de peer in plakjes. Snij de roquefort in blokjes.
  2. Meng 1 el olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de spruitjes gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout en laat even afkoelen.
  4. Meng de spruitjes met de veenbessen, de plakjes peer en de dressing en verdeel over borden. Serveer met de blokjes roquefort erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 389.81 kcal
Koolhydraten 28.55 g
waarvan suikers 26.63 g
Vet 24.29 g
waarvan verzadigd 11.51 g
Proteïnen 12.85 g
Vezels 7.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin