Lauwe aardappelsalade met tonijn, komkommer, veldsla, ei en zure room

25 MIN
2 personen
Lauwe aardappelsalade met tonijn, komkommer, veldsla, ei en zure room

Foodbagchef Sofie: "Een aardappelsalade met verse kruiden en zure room als smaakmaker, daar zorg ik vandaag voor! Lekker fris en brengt je meteen in lentesfeer. Het smeuïge eitje maakt het helemaal af."

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 komkommer
  • 100 gr stoofselder
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr dille
  • 150 gr zure room
  • 100 gr tonijn uit blik
  • 50 gr veldsla
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot (waar straks de aardappelen in passen) water aan de kook voor het ei. Kook in 5-6 min. zacht. Giet af, spoel het ei onder koud water en pel.
  2. Snijd intussen de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water in de pot van het ei met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd de selder in stukjes van 1 cm.
  4. Zure room: hak de bieslook en dille fijn (ook de steeltjes). Meng de zure room met de helft van de fijngehakte kruiden. Breng op smaak met de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  5. Giet de aardappelen af. Meng de aardappelen voorzichtig met de komkommer, selder, tonijn (uitgelekt) en zure room. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Halveer het ei. Serveer de aardappelsalade met het ei, de rest van de verse kruiden en de veldsla. Smakelijk!
  7. TIP: Het is belangrijk om de juiste smaakbalans te vinden. Heb je de aardappelsalade liever wat zuurder? Voeg dan wat meer witte wijnazijn toe. Kruid bij met zout en zwarte peper en proef regelmatig.