Lauwe aardappelsalade met tonijn, komkommer, veldsla, ei en zure room
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Een aardappelsalade met verse kruiden en zure room als smaakmaker, daar zorg ik vandaag voor! Lekker fris en brengt je meteen in lentesfeer. Het smeuïge eitje maakt het helemaal af."
Ingrediënten
2 eieren
400 gr vastkokende aardappelen
1 komkommer
100 gr stoofselder
10 gr bieslook
10 gr dille
150 gr zure room
100 gr tonijn uit blik
50 gr veldsla
1 kl witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot (waar straks de aardappelen in passen) water aan de kook voor het ei. Kook in 5-6 min. zacht. Giet af, spoel het ei onder koud water en pel.
Snijd intussen de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water in de pot van het ei met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd de selder in stukjes van 1 cm.
Zure room: hak de bieslook en dille fijn (ook de steeltjes). Meng de zure room met de helft van de fijngehakte kruiden. Breng op smaak met de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen af. Meng de aardappelen voorzichtig met de komkommer, selder, tonijn (uitgelekt) en zure room. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Halveer het ei. Serveer de aardappelsalade met het ei, de rest van de verse kruiden en de veldsla. Smakelijk!
TIP: Het is belangrijk om de juiste smaakbalans te vinden. Heb je de aardappelsalade liever wat zuurder? Voeg dan wat meer witte wijnazijn toe. Kruid bij met zout en zwarte peper en proef regelmatig.