Lasagne van knolselder met spinazie en geitenkaas

45 MIN
4 personen
Lasagne van knolselder met spinazie en geitenkaas

Een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht? Probeer deze originele lasagne van dunne plakjes knolselder met spinazie en geitenkaas eens! Klaar in 45 minuten en lekker licht en koolhydraatarm. Wat een feest!

Ingrediënten

  • 2 knolselder
  • 300 g spinazie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 200 g geitenkaas, verkruimeld, vaste
  • 100 ml lichte room
  • 100 ml melk
  • 1 el hazelnootolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe. Stoof 5 minuten en voeg de Italiaanse kruiden en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Schil de knolselder. Halveer en snij met een mandoline in fijne plakjes. Je hebt er een 20-tal nodig. Snij de rest van de knolselder in blokjes.
  4. Breng de melk en room samen aan de kook en voeg de blokjes knolselder toe. Laat 15 minuten pruttelen, tot de blokjes knolselder zacht zijn. Giet af, maar hou het kookvocht bij. Mix de blokjes knolselder, voeg wat van het kookvocht toe, tot je een gladde puree hebt. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en roer er de hazelnootolie door.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de plakjes knolselder 3 minuten in gezouten water. Giet af en dep droog.
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de spinazie met de knoflook, tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  7. Neem een ovenschotel en begin met een laagje knolselderplakjes. Schep hier wat tomatensaus op, de spinazie en tenslotte de knolselderpuree. Herhaal in verschillende laagjes tot de ingrediënten op zijn. Bestrooi met de geitenkaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Snij mooie porties van de lasagne en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.96 kcal
Koolhydraten 35.35 g
waarvan suikers 9.85 g
Vet 26.4 g
waarvan verzadigd 10.44 g
Proteïnen 20.48 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin