Lasagne van courgette met tonijn

40 MIN
4 personen
Lasagne van courgette met tonijn

Deze lasagne van courgette met tonijn is een gezonde versie van de klassieke. Makkelijk te bereiden en heerlijk van met Italiaanse smaakmakers.

Ingrediënten

  • 350 g tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 3 courgettes
  • 30 kerstomaten, in kwartjes
  • 3 rode ui, in ringen
  • 25 zwarte olijven, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 600 ml tomatensaus
  • 2 bollen mozzarella, in fijne plakjes
  • 2 el mascarpone
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 8 blaadjes basilicum

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd met behulp van een mandoline of een scherp mes plakjes van 0,5 centimeter van de courgette.
  3. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en stoof de rode peper, de look en de ui aan. Voeg vervolgens de olijven, de rozemarijn en de tijm toe.
  4. Plet de tonijn mee in de pan. Giet er dan de tomatensaus over en laat even sudderen.
  5. Voeg de kerstomaten toe. Meng goed en schep tenslotte de mascarpone door de saus. Kruid bij met peper en zout.
  6. Bestrijk een ovenschaal met de overige olijfolie. Begin met een laagje courgette op de bodem en schep daarover wat van de saus. Herhaal dit totdat je schotel vol is. Werk af met de mozzarella.
  7. Zet de lasagne 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Verdeel de lasagne over de borden en werk af met wat basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 558.08 kcal
Koolhydraten 35.42 g
waarvan suikers 32.08 g
Vet 25.15 g
waarvan verzadigd 10.97 g
Proteïnen 44.89 g
Vezels 8.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin