Lasagne met vis en spinazie

40 MIN
2 personen
Lasagne met vis en spinazie

Zá-lig comfort food, deze lasagne met vis, spinazie en dille-kaassaus! Dit doet denken aan een vispannetje, maar dan in een Italiaanse lasagne-versie. Het is iets meer werk dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is dan ook zo overheerlijk. Zeker de moeite waard dus! Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 10 g dille
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de dille fijn.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Neem een kookpotje en leg er de stukken vis in. Zet onder met per persoon 175 milliliter water en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid visbouillon bij. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de stukken vis dan voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen op een bord. Hou het kookvocht apart.
  3. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
  5. Verhit de boter in de pan waarin je de spinazie gebakken hebt. Voeg de bloem toe en roer los tot je een roux hebt. Schep er een soeplepel van het kookvocht van de vis bij. Roer los en voeg opnieuw kookvocht toe. Blijf dit herhalen tot al het kookvocht bijna allemaal opgebruikt is, en je een mooie saus hebt. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de dille door.
  6. Plet de gepocheerde vis met een vork.
  7. Neem een ovenschaal en vet in met wat olijfolie. Leg er de helft van de voorgekookte lasagnevellen in, deze mogen niet overlappen. Schep daarover de helft van de geplette vis, de helft van de spinazie en dan de helft van de saus. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Strooi er de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, en dan nog 5 minuten onder de grill. Serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.32 kcal
Koolhydraten 58.78 g
waarvan suikers 3.69 g
Vet 36.55 g
waarvan verzadigd 14.85 g
Proteïnen 40.83 g
Vezels 4.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin