Lasagne met vis en prei

40 MIN
2 personen
Lasagne met vis en prei

Zin in een zalige schaal comfort food? Wij hebben een heerlijke romige lasagne met witte visfilet en gestoofde prei voor jou in petto! Heerlijke laagjes vis, saus en groenten wisselen elkaar af, en uiteraard mag een lekker kaaskorstje ook niet ontbreken. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koolvisfilets
  • 2 koolvisfilets
  • 1 brikje lichte room
  • 1 brikje lichte room
  • 2 prei
  • 2 prei
  • 4 lasagnevellen
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g gratinkaas
  • 30 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 5 minuten koken en schep ze dan uit de pot. Leg de lasagnevellen op een propere keukenhanddoek.
  4. Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 5 minuten koken en schep ze dan uit de pot. Leg de lasagnevellen op een propere keukenhanddoek.
  5. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Snij ondertussen de visfilets in fijne blokjes. Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe. Meng goed en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de blokjes vis toe. Zet opzij.
  6. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Snij ondertussen de visfilets in fijne blokjes. Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe. Meng goed en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de blokjes vis toe. Zet opzij.
  7. Snij de prei in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de prei aan gedurende 6-7 minuten. Kruid met peper en zout.
  8. Snij de prei in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de prei aan gedurende 6-7 minuten. Kruid met peper en zout.
  9. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
  10. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
  11. Neem een ovenschaal en schep er een laagje gestoofde prei op, leg er een voorgekookt lasagnevel op, vervolgens de roomsaus met de vis en dan een schep bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met bechamelsaus. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.
  12. Neem een ovenschaal en schep er een laagje gestoofde prei op, leg er een voorgekookt lasagnevel op, vervolgens de roomsaus met de vis en dan een schep bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met bechamelsaus. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.56 kcal
Koolhydraten 76.02 g
waarvan suikers 22.45 g
Vet 44.45 g
waarvan verzadigd 19.03 g
Proteïnen 47.62 g
Vezels 10 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin