Lasagne met ham en broccoli

55 MIN
4 personen
Lasagne met ham en broccoli

Maak eens een variatie op de klassieke lasagne, met deze versie met ham, broccoli en een romig bechamelsausje. Puur comfort food!

Ingrediënten

  • 6 plakjes ham
  • 10 lasagnevellen
  • 2 broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g ricotta
  • 50 g emmentaler, gemalen
  • 200 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Spoel en verdeel de broccoli in roosjes. Stoom of kook ze gaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit glazig in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, laat 5 minuten stoven. Pureer, samen met de broccoliroosjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg er lasagnevellen in, bestrijk met broccolipuree, dek af met een plakje ham en leg daarop weer lasagnevellen. Werk zo verder, in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met lasagnevellen.
  4. Breng de room aan de kook met de oregano, peper en zout. Roer goed glad en meng er ook de ricottakaas door. Lepel de saus op de lasagne. Overstrooi met gemalen kaas.
  5. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 824 kcal
Koolhydraten 70.35 g
waarvan suikers 10.22 g
Vet 41.66 g
waarvan verzadigd 18.25 g
Proteïnen 38.32 g
Vezels 11.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin