Lasagne met ham en broccoli

50 MIN
2 personen
Lasagne met ham en broccoli

Lasagne is zo lekker, maar het kan al eens zwaar op de maag vallen. Dan moet je deze lichte versie zeker eens proberen!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g parmezaan
  • 250 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 8 lasagnevellen
  • 4 plakken ham
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij de broccoli in roosjes. Stoom of kook ze beetgaar in 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken in een vergiet.
  2. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 5 minuten. Kruid met peper en zout. Stamp de broccoliroosjes samen met de gestoofde ui en knoflook met een pureestamper tot een grove puree.
  3. Meng de helft van de parmezaan door de ricotta. Breng op smaak met de gedroogde oregano, peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met lasagnevellen. Bestrijk met de ricottamengeling, schep er dan broccolipuree op, dek af met een plak ham en leg daarop weer een laag lasagnevellen. Werk zo verder, in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een pastavel met ricotta. Strooi er de rest van de parmezaan over.
  5. Dek af met aluminiumfolie. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, haal de aluminiumfolie weg en zet nog 5 minuten in de oven voor een mooi goudgeel korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.01 kcal
Koolhydraten 31.83 g
waarvan suikers 7.9 g
Vet 32.86 g
waarvan verzadigd 16.09 g
Proteïnen 30.17 g
Vezels 4.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin