Langoustines met aardappeltartaar

25 MIN
4 personen
Langoustines met aardappeltartaar

Een zeer feestelijk voorgerecht, deze langoustines met aardappeltartaar. Een verrassende en frisse manier om deze edele schaaldieren te serveren.

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, geschild
  • 150 g erwten, gekookt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el room
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout
  • 4 langoustines
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 klontje boter
  • 1 bosje waterkers

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Laat ze even afkoelen en snij in kleine blokjes.
  2. Meng de aardappelblokjes met de erwtjes, de sjalot, de mayonaise, de room en de bieslook. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de langoustines overlangs en verwijder het maag- en darmkanaal. Fruit de knoflook glazig in de boter en bak hierin de langoustines aan beide kanten.
  4. Schik op elk bord een rondje van de aardappeltartaar. Verdeel de langoustines hierover. Werk af met waterkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 283.88 kcal
Koolhydraten 20.66 g
waarvan suikers 1.35 g
Vet 14.14 g
waarvan verzadigd 5.1 g
Proteïnen 16.97 g
Vezels 3.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin