Lamstajine met wortelen, saffraan aardappelen, abrikozen en komijn

90 MIN
4 personen
Lamstajine met wortelen, saffraan aardappelen, abrikozen en komijn

Deze tajine is een luxueus Marokkaans stoofpotje met boterzacht lamsvlees, wortelen, saffraan aardappelen, abrikozen en komijn. Een echte feestmaaltijd!

Ingrediënten

  • 800 g lamsbouten, in stukken
  • 750 g krielaardappelen
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 100 g erwten
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 kl olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 kl saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen halfgaar in gezouten water met de helft van het saffraanpoeder. Meng de rest van de saffraan met enkele druppels olijfolie en zet opzij.
  2. Verhit olijfolie in de tajine en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg er de ui, komijn, kaneel, peper en zout aan toe. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 45 minuten stoven.
  3. Giet de aardappelen af en dep droog. Bestrijk ze met de saffraanolie. Doe de aardappelen, erwten, abrikozen en wortelen mee in de tajine en laat opnieuw 25 minuten stoven. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.43 kcal
Koolhydraten 59.59 g
waarvan suikers 19.59 g
Vet 25.35 g
waarvan verzadigd 9.46 g
Proteïnen 47.11 g
Vezels 11.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin