Lamsstoofpotje met doperwtjes

75 MIN
4 personen
Lamsstoofpotje met doperwtjes

Een lekker stoofpotje voor in de lente is dit lamsstoofpotje met doperwtjes. Heerlijk traag gegaard zodat het vlees lekker mals is.

Ingrediënten

  • 600 g lamsschouder, in stukken
  • 600 g doperwten
  • 3 uien, in fijne ringen
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Braad de stukken lamsvlees goudbruin in een eetlepel olijfolie. Voeg de uitingen toe en laat ze kort meebakken.
  2. Blus het vlees met de witte wijn en voeg de tijm toe. Laat 50 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje tot het vlees goed gaar is.
  3. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Doe ze bij het vlees. Laat nog 5 minuten doorwarmen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 448.42 kcal
Koolhydraten 20.37 g
waarvan suikers 7.96 g
Vet 20.27 g
waarvan verzadigd 7.25 g
Proteïnen 36.94 g
Vezels 10.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin