Lamsstoofpotje met amandelschilfers

35 MIN
2 personen
Lamsstoofpotje met amandelschilfers

Heerlijk comfortfood van Marokkaanse bodem, dit geurige stoofpotje van malse stukjes lamsvlees, wortel, spinazie en geroosterde amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 100 g wortelen
  • 150 g spinazie
  • 10 g munt
  • 300 g lamssteaks
  • 30 g amandelschilfers
  • 130 g couscous
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel en snij de rode ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes. Was de spinazie. Snij de muntblaadjes in fijne reepjes. Snij de lamssteaks in blokjes en kruid met peper en zout.
  2. Rooster de amandelschilfers goudgeel in een antikleefpan zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de antikleefpan en bak de blokjes lamsvlees kort aan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en stoof de rode ui en worteltjes aan. Voeg na 3 minuten de ras el hanout en de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan 300 milliliter heet water toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan opnieuw het lamsvlees en ook de spinazie toe. Laat nog enkele minuten verdergaren.
  7. Serveer de couscous met het lamsstoofpotje erover geschept. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.01 kcal
Koolhydraten 25.3 g
waarvan suikers 12.8 g
Vet 45.78 g
waarvan verzadigd 13.69 g
Proteïnen 42.83 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin