Lamsspiesjes met yoghurtsaus

145 MIN
4 personen
Lamsspiesjes met yoghurtsaus

Een heerlijk gerechtje voor op de barbecue, deze lamsspiesjes met frisse yoghurtsaus.

Ingrediënten

    Voor de marinade

  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 snufje komijn
  • Voor de spiesjes

  • 800 g lamsbouten, in blokjes
  • 4 tortilla's
  • 80 g gemengde sla
  • 1 citroen, in partjes
  • Voor de yoghurtsaus

  • 400 g natuuryoghurts
  • 1 kl citroenzeste
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en doe ze in een diepvrieszakje. Voeg het vlees bij de marinade. Sluit het zakje en kneed even. Laat 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Week 8 houten spiesjes in water.
  3. Vermeng de yoghurt met de knoflook, de citroenzeste en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  4. Neem de vleesblokjes uit de marinade, dep ze droog en steek ze op de spiesjes. Gril ze 5 tot 7 minuten aan alle kanten. Vouw de tortilla's dubbel en leg ook die op de grill.
  5. Verdeel de spiesjes en tortilla's over de borden. Garneer met sla, citroen en wat yoghurtsaus. Serveer de rest van de saus er in een kommetje apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 736.23 kcal
Koolhydraten 42.2 g
waarvan suikers 5.69 g
Vet 41.4 g
waarvan verzadigd 11.69 g
Proteïnen 47.52 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin