Lamsspiesjes met groentecouscous

50 MIN
4 personen
Lamsspiesjes met groentecouscous

Deze pittigelamsspiesjes zijn heerlijk gemarineerd in harissa. In combinatie met de frisse groentecouscous is dit een lekker gezond gerechtje.

Ingrediënten

  • 600 g lamsfilets, in blokjes
  • 300 g couscous
  • 250 g paprika's, geroosterd, uit blik
  • 250 g artisjokharten, uit blik
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 300 ml groentebouillon
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el harissa
  • 2 el olijfolie
  • 3 el bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de harissa met de olijfolie, peper en zout. Rijg het vlees aan 8 spiesjes en smeer in met het harissamengsel. Laat een half uur marineren in de koelkast.
  2. Kook de couscous met de citroenzeste gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Laat de paprikas en de artisjokken uitlekken. Snij de paprikas in dunne reepjes en de artisjokken in kwarten.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng er de paprika's en artisjokken door. Breng op smaak met de peterselie, het citroensap, peper en zout.
  5. Rooster de lamsspiesjes rondom goudbruin in een grilpan. Ze mogen vanbinnen nog wat rosé zijn.
  6. Verdeel de couscous over de borden met de lamsspiesjes. Werk af met een lepel yoghurt en nog wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 531.91 kcal
Koolhydraten 20.84 g
waarvan suikers 9.65 g
Vet 32.16 g
waarvan verzadigd 12.7 g
Proteïnen 40.54 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin