Lamsnavarin

150 MIN
6 personen
Lamsnavarin

Deze hartverwarmende lamsnavarin maak je makkelijk klaar maar vraagt wel wat tijd in de oven. Heerlijk voor koude winterdagen of als je bezoek hebt.

Ingrediënten

  • 1¼ kg lamsschouder
  • 3 plakjes bacon, in blokjes
  • 700 g aardappelen, in schijfjes, vastkokend
  • 1 preiwit, grof gehakt
  • 2 wortelen, grof gehakt
  • 10 lente-uitjes, grof gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 750 ml kippenbouillon
  • 500 ml vleesbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • zeezout
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwijder het overtollige vet van het vlees en snijd in gelijke stukken.
  3. Braad het vlees 5 minuten op een middelhoog vuur in de helft van de olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe. Schenk er al roerend de bouillon over en breng aan de kook. Laat 1 minuut inkoken. Schep over in een ovenschaal.
  4. Bak de bacon samen met de uisnippers, de wortelen, de knoflook en de prei 8 minuten in de rest van de olijfolie. Leg mee in de ovenschaal en strooi er de lente-ui en de tijm over. Dek de ovenschaal af en zet 1 uur in de oven.
  5. Haal uit de oven en kruid naar smaak met peper en zeezout. Leg er dakpansgewijs de aardappelschijfjes op en dek af. Zet opnieuw 45 minuten in de oven.
  6. Verhoog de oven naar 180 °C. Zet het gerecht onafgedekt nog 20 minuten in de oven tot de aardappellaag goudbruin ziet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.04 kcal
Koolhydraten 29.8 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 36.66 g
waarvan verzadigd 12.33 g
Proteïnen 46.74 g
Vezels 6.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin