Lamskroon met olijven

65 MIN
4 personen
Lamskroon met olijven

Een edel stukje vlees, lamskroon, en erg lekker met een marinade met olijven. Ideaal voor op de barbecue.

Ingrediënten

  • 2 lamskronen, van 8 ribbetjes
  • 100 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 limoen, geperst
  • 6 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Vermeng de stukjes olijven met de knoflook, de olijfolie en de peterselie. Breng op smaak met limoensap en paprikapoeder
  2. Kruid de lamskronen met peper en zout. Lepel er het mengsel over. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  3. Neem het vlees uit de marinade. Dep droog met keukenpapier. Leg 15 tot 20 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om.
  4. Lepel de marinade met de olijven en de kruiden weer over het gebraden vlees. Laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 684.4 kcal
Koolhydraten 2.3 g
waarvan suikers 1.04 g
Vet 53.54 g
waarvan verzadigd 14.92 g
Proteïnen 49.19 g
Vezels 1.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin